Home Mail    
 
 
  Aktualne vijesti
--------------------------------
Aktualne vijesti
O institutu
Cjenici usluga Instituta
Zavodi
Traži
EURAXESS
Kontakt
Foto galerija
Press Clipping
Linkovi
Lokacija Instituta
Odabir Jezika
Webmail
Korisničko ime

Šifra
21. BIENALNI MEĐUNARODNI KONGRES TURIZAM I HOTELSKA INDUSTRIJA 2012

Od 03. do 05. svibnja 2012. u organizaciji Fakulteta za Turistički i hotelski menadžment u Opatiji održan je  21. BIENALNI MEĐUNARODNI KONGRES – TURIZAM I HOTELSKA INDUSTRIJA 2012  / 21th BIENNIAL INTERNATIONAL CONGRESS - TOURISM & HOSPITALITY INDUSTRY 2012. Naslov kongresa bio je - Novi trendovi u turizmu i hotelskoj industriji. U radu kongresa, koji je bio podijeljen u tri radionice, sa 69 radova,  na kojima je sudjelovalo 120 autora iz 12 zemalja svijeta, a među kojima su bili i znanstvenici s našeg Instituta za poljoprivredu i turizam.

Opširnije...
 
ZNANSTVENA PROMIDŽBA ISTRE U SVIJETU – ISTRA NA NASLOVNICI PRIZNATOG ZNANSTVENOG ČASOPISA

Znanstvenici Instituta za poljoprivredu i turizam i njihovi kolege vanjski suradnici objavili su u prestižnom američkom časopisu “Environmental Management”, izdavača Springer Publishing članak naslova “Introduction of participatory conservation in Croatia, residents’ perceptions: A case study from the Istrian Peninsula” / “Uvođenje aktivnog učešća zajednice u očuvanje prirodnih resursa Hrvatske, stav lokalnog stanovništva: Primjer iz Istre”

Opširnije...
 
NOVI DOKTOR ZNANOSTI NA INSTITUTU ZA POLJOPRIVREDU I TURIZAM POREČ
Dana 11. travnja 2012. sada, dr.sc. Marin Krapac dipl. ing. agr. je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pred povjerenstvom u sastavu:

1. prof.dr.sc. Tomislav Jemrić - Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
2. prof.dr.sc. Tajana Krička - Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
3. prof. dr.sc. Jerko Gunjača - Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
4. prof.dr.sc. Vedran Bilas - Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
5. dr.sc. Barbara Sladonja - Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

obranio disertaciju pod naslovom „Utvrđivanje zrelosti ploda masline (Olea europaea L.) metodom mjerenja električne impedancije na sortama Picholine i Buža momjanska u Istri“.

Disertacija je izrađena u sklopu projekta Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta „Karakterizacija autohtonih sorti maslina u Istri“ voditeljice dr.sc. Barbare Sladonje.

Mentor dr.sc. Marinu Krapcu bio je prof.dr.sc. Đani Benčić s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Opširnije...
 
POZIV NA PREDAVANJA O POSEBNIM TEMAMA U TURIZMU

Pozivamo Vas na predavanja koja će su u okviru rada Udruge Start-up održati u Puli tijekom travnja 2012. Predavanje se dotiču popularno znanstvenih i stručnih tema s područja event menadžmenta i menadžmenta ljudskih potencijala.

Udruga Start-up osnovana je s ciljem promicanja i unapređivanja poduzetništva i poduzetničke kulture među mladima, te poticanja samozapošljavanja i zapošljavanja mladih ljudi. Upravo stoga bitno je prisustvovati ovim zanimljivim predavanjima koje će održati znanstveni novaci Instituta za poljoprivredu i turizam Klara Trošt dipl.oec. i Marinela Dropulić Ružić dipl.oec.

Predavanja su direktno povezana s rezultatima znanstvenih istraživanja iz područja njihovih doktorskih disertacija.

Na stranicama Udruge možete vidjeti raspored predavanja i pronaći detaljan Program.
Opširnije...
 
NOVI ZNANSTVENI RAD OBJAVLJEN U CIJENJENOM ČASOPISU „EVENT MANAGEMENT“
Osobito nam je drago objaviti vijest iz koje se može iščitati zalaganje naših znanstvenih novaka koji rade i napreduju na znanstveno stručnom istraživanju tijekom pisanja njihovih doktorskih disertacija. Klara Trošt mag.oec., znanstvena novakinja Instituta za poljoprivredu i turizam, Zavoda za turizam, u suradnji s doc.dr.sc. Ines Milohnić, docenticom Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji objavila rad „Management Attitudes Towards Event Impacts in the Tourist Destination: the Case of Istria, Croatia“ u jednom od najcjenjenijih časopisa iz područja menadžmenta manifestacija – "Event Management".
Opširnije...
 
OTVORENI NATJEČAJI ZA FP7 „PEOPLE“ PROGRAM
Obavještavamo vas da je od prošlog tjedna otvoren natječaj koji traje od 13. ožujka 2012. otvoren je natječaj za individualne Marie Curie akcije (MCA) točnije za:

- IEF Intra-European Fellowships;
- IIF International Incoming Fellowships;
- IOF International OutgoingFellowship;

Natječaji za ove tri vrste stipendija zatvaraju se 16. kolovoza 2012. godine.

 

Opširnije...
 
KONSTITUIRANO NOVO UPRAVNO VIJEĆE INSTITUTA ZA POLJOPRIVREDU I TURIZAM
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dana 14.03.2012. godine održana je konstitutivna sjednica Upravnog vijeća Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču. Novi članovi Upravnog vijeća su:

1. Ivan Jakovčić, župan, Istarska županija
2. dr. sc. Sandi Orlić, Institut „Ruđer Bošković“ – Centar za istraživanje mora, Rovinj
3. dr. sc. Dario Novoselović, Poljoprivredni institut, Osijek
4. dr. sc. Sanja Radeka, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
5. dr. sc. Kristina Brščić, Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Za predsjednika Upravnog vijeća izabran je Ivan Jakovčić, a za zamjenika predsjednika dr. sc. Sandi Orlić.

Opširnije...
 
ŽENE I OBITELJI U RURALNOM RAZVOJU
U organizaciji regionalnog ureda „FAO“ za Europu i Centralnu Aziju te Europske komisije za poljoprivredu od 20. – 23. 02. 2012. u Rimu se održala 22 sjednica FAO/ECA WPW o ženama i obitelji u ruralnom razvoju i 15 sjednica WPW-a. Radni naslov sjednica bio je „22. expert meeting of the FAO/ECA working party on women and the family in rural development (WPW)“ i Fifteenth session of the working party on women and the family in rural development (WPW).
Opširnije...
 
NOVI NEWSLETTER O MOBILNOSTI ISTRAŽIVAČA


Od ovog mjeseca redovito ćemo objavljivati ovaj vjesnik, tako da će svi zainteresirani istraživači moći vidjeti novosti iz svijeta znanstvene mobilnosti.

NEWSLETTER 07/2012


Više o svemu pogledajte u našem direktoriju na web stranici gdje se nalaze linkovi na portale Euraxess Hrvatska i Euraxess EU i pratite najnovija događanja i aktualnosti na polju znanstvene mobilnosti.

Opširnije...
 
NOVA VRIJEDNA KNJIGA U ZNANSTVENOM PODRUČJU AKVAKULTURE
Ovih dana objavljena je knjiga koju je uredila znanstvenica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr.sc. Barbara Sladonja, naslova - „Aquaculture and the Environment: A Shared Destiny“, odnosno „Akvakultura i okoliš: Zajednička sudbina“. Knjiga je objavljena je pod okriljem izdavačke kuće „InTech“ iz Rijeke.

Ova jedinstvena knjiga na koja se pojavila na našem tržištu sadrži znanstvene radove autora iz cijelog svijeta koji na izvrstan način sintetiziraju problematiku akvakulture u prirodnom okolišu.
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 46 - 60 od 71
Aktualne vijesti | O institutu | Cjenici usluga Instituta | Zavodi | Traži | EURAXESS | Kontakt | Foto galerija | Press Clipping | Linkovi | Lokacija Instituta |
Banner