Home Mail    
 
 
  Aktualne vijesti
--------------------------------
Aktualne vijesti
O institutu
Cjenici usluga Instituta
Zavodi
Traži
EURAXESS
Kontakt
Foto galerija
Press Clipping
Linkovi
Lokacija Instituta
Odabir Jezika
Webmail
Korisničko ime

Šifra
PREDAVANJE ROBIN ELIZABETH SMITH

Robin Elizabeth Smith, PhD studentica s University of Oxford, koja na našem Institutu od rujna 2012. radi kao gostujuća znanstvenica održala je danas javnu prezentaciju svojih istraživanja. Na predavanju je prezentirala sva svoja planirana istraživanja u Istri na temu, radnog naziva - „Povijest vinogradarstva i vinarstva u Istri“. Robin Elizabeth Smith istraživanja u Istri provodit će do rujna 2014. godine.

Opširnije...
 
NOVA KNJIGA DR.SC. PAVLA RUŽIĆA – „DINAMIČNI I PRILAGODLJIVI MENADŽMENT“

Dr.sc. Pavlo Ružić predstojnik Zavoda za turizam Instituta u suradnji s prof.dr.sc. Dragoljubom Amidžićem napisao je još jednu vrijednu knjigu namijenjenu prvenstveno zaposlenicima i menadžerima, ali i studentima i znanstvenicima. Ova knjiga može pomoći svim navedenim skupinama pri usavršavanju njihovih poslovnih vještina, pri jačanju njihove poslovne etike, pri samom radu u organizaciji te se kao takva može smatrati kvalitetnim štivom za cijelo-životno učenje i dodatno produbljivanje spoznaje o nikada dovoljno istraženoj teoriji menadžmenta. Ovo je svakako knjiga koju valja pročitati i iz koje vrijedi preuzeti njene poruke, kako bi se u vremenima koja dolaze lakše moglo pozicionirati prema dinamičnoj i često gruboj poslovnoj okolini.

Opširnije...
 
NOVA VAŽNA KNJIGA SA SUDJELOVANJEM ZNANSTVENIKA INSTITUTA

Ovih dana objavljena je interesantne i važna knjiga „Following Olive Footprints (Olea europea L.) Cultivation and Culture, Folklore and History, Traditions and Uses“.

Knjiga je zajednička publikacija: ISHS-a (Međunarodno hortikulturno udruženje, AARINENA-e (Udruženje istraživačkih poljoprivrednih institucija Bliskog istoka i sjeverne Afrike i IOC-a (Međunarodni savjet za masline).

 
 
Opširnije...
 
LABORATORIJ INSTITUTA OVLAŠTEN KAO SLUŽBENI LABORATORIJ ZA ANALIZU MASLINOVOG ULJA

Dana 7. rujna 2012. godine Ministarstvo poljoprivrede izdalo je Rješenje kojim se ovlašćuje Prehrambeno – biotehnološki laboratorij Instituta za poljoprivredu i turizam kao službeni laboratorij za obavljanje analiza maslinovog ulja za potrebe službenih kontrola prema Pravilniku o ovlašćivanju službenih i referentnih laboratorija za hranu i hranu za životinje.


Rješenje Ministarstva

Opširnije...
 
PETI MEĐUNARODNO – ZNANSTVENI STRUČNI SKUP IZ PODRUČJA OPLEMENJIVANJA BILJA
U Šibeniku se od 26. – 28. rujna 2012., u organizaciji Hrvatskog agronomskog društva i Europskog udruženja sjemenara (European seed association) održava Peti međunarodno – znanstveni stručni skup radnog naslova „Hrvatsko oplemenjivanje bilja, sjemenarstvo i rasadničarstvo i europske integracije“. Kao i prethodnih godina Institut za poljoprivredu i turizam član je organizacijskog odbora ovog skupa. Ponosni smo da imamo mogućnosti svojim aktivnostima doprinijeti sadašnjem i budućem jačanju ovog eminentnog i za Republiku Hrvatsku značajnog znanstveno – stručnog skupa.

Više o detaljima i događanjima pročitajte u PROGRAMU rada

Opširnije...
 
NOVA VRIJEDNA KNJIGA U ZNANSTVENOM PODRUČJU ZAŠTITE BIORAZNOLIKOSTI

Ovih dana objavljena je knjiga koju je uredila Predstojnica zavoda za poljoprivredu i prehranu i znanstvenica Instituta za poljoprivredu i turizam, dr.sc. Barbara Sladonja, naslova - „Protected area management“, odnosno „Menadžment zaštićenih područja“. Knjiga je objavljena je pod okriljem izdavačke kuće „InTech“ iz Rijeke.

Opširnije...
 
IMENOVAN NOVI V.D. RAVNATELJA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Odlukom Upravnog vijeća Instituta za poljoprivredu i turizam od 27.07.2012. poništen je Natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja/ice Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču objavljen u Narodnim novinama broj 78/12 od 13.07.2012. godine, Glasu Istre od 13.07.2012. godine, na internetskoj stranici Instituta i na oglasnoj ploči Instituta.

Upravno vijeće Instituta imenovalo je dr. sc. Deana Bana, znanstvenog savjetnika, vršiteljem dužnosti ravnatelja Instituta za poljoprivredu i turizam, danom 30.07.2012. godine, do izbora ravnatelja Instituta, a najduže do godinu dana.
 
Istom Odlukom dosadašnji v.d. ravnatelja dr.sc. Đordano Peršurić razrješuje se dužnosti zaključno sa 29.07.2012. godine.
Opširnije...
 
NOVI NEWSLETTER O MOBILNOSTI ISTRAŽIVAČA
Na ovom linku možete pročiteti novi newsletter

Više o svemu pogledajte u našem direktoriju na web stranici gdje se nalaze linkovi na portale Euraxess Hrvatska i Euraxess EU i pratite najnovija događanja i aktualnosti na polju znanstvene mobilnosti.
Opširnije...
 
MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA O KLIMATSKIM PROMJENAMA I UPRAVLJANJU PRIRODNIM RESURSIMA

U periodu od 18. do 23. lipnja 2012. znanstvena novakinja Instituta za poljoprivredu i turizam Danijela Petrušić, dipl.ing.agr. sudjelovala je na međunarodnoj ljetnoj školi pod nazivom „Climate change and natural resource management“, u organizaciji prof.dr.sc. Marije Romić sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Više o programu ljetne škole pročitajte ovdje.


 

Opširnije...
 
PRIKUPLJANJE PODATAKA O ŽENAMA NA RURALNOM PODRUČJU

U suglasju s Nacionalnom politikom za ravnopravnost spolova koja se provodi u razdoblju od 2011. – 2015., Ministarstvo poljoprivrede imenovalo je članove skupine za prikupljanje podataka o ženama na ruralnom području. Dr.sc. Anita Silvana Ilak Peršurić imenovana je članom / voditeljem skupine i u ime Instituta za poljoprivredu i turizam, surađivati će i koordinirati s Ministarstvom poljoprivrede, na svim aktivnostima oko prikupljanja ovih podataka.


 

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 31 - 45 od 71
Aktualne vijesti | O institutu | Cjenici usluga Instituta | Zavodi | Traži | EURAXESS | Kontakt | Foto galerija | Press Clipping | Linkovi | Lokacija Instituta |
Banner